Σπύρος Σιαμπλής

Τώρα θα δείξει αν είναι… αδιόρθωτος ο Παναθηναϊκός!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τα λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο και τη νίκη-βάλσαμο που θα ψάξει απέναντι στον Ατρόμητο για τον στόχο της πεντάδας.

Το διαπίστωσαν όσα είδαν το παιχνίδι, το είπε και ο Γιώργος Δώνης μετά την λήξη του αγώνα… Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σήμερα στο Ηράκλειο το χειρότερο πρόσωπο του μέσα στη φετινή σεζόν! Ειδικότερα στην επανάληψη, ο ΟΦΗ έπαιζε… μόνος του και το τελικό 3-1 φαντάζει μάλλον φυσιολογικό.

Ως τώρα, οι «πράσινοι» είχαν να επιδείξουν -κατά γενική ομολογία- μια κακή εμφάνιση, σε αυτές τις 13 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. Στην Τούμπα, όταν ξανά στο δεύτερο ημίχρονο «έλειπαν» από το γήπεδο και ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ με 2-0.

Κι αν απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας υπήρχε η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στα δύο ρόστερ ως… εξήγηση, σήμερα η εξήγηση δεν μπορεί να είναι η ίδια. Για την ακρίβεια, η μοναδική διαφορά, δεδομένου πως ο Παναθηναϊκός επ’ ουδενί δεν διαθέτει χειρότερο υλικό από τον ΟΦΗ ήταν μια...

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής


Αυτή αφορούσε στους παίκτες του Γιώργου Δώνη. Τον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι, σε σχέση με τους αντιπάλους τους που «δάγκωναν» από το 1’ μέχρι το 94’ και τα λάθη που έκαναν. Τόσο ατομικά όσο και ομαδικά... Λάθη παιδικά, λάθη ανεπίτρεπτα!

Αναμφίβολα, παίζει κι ο αντίπαλος ποδόσφαιρο. Επιπρόσθετα, όλοι δικαιούνται μια κακή ημέρα. Στο «Γεντί Κουλέ», όμως, δεν δούλεψε απολύτως τίποτα σωστά στα μετόπισθεν. Τα… δώρα που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσαν να περάσουν ανεκμετάλλευτα από τους Κρητικούς. Καθόρισαν, δε, και τον τελικό νικητή επί της ουσίας.

Προφανώς και όταν το «τριφύλλι» πήγαινε… τρένο, όλοι -μέσα κι έξω από την ομάδα- ήξεραν πως θα έρθουν και… στραβές. Ακόμα και μετά τα ντέρμπι, άλλωστε, από τούτη εδώ την γωνιά είχα επισημάνει πως τα δύσκολα έπονται…

Το ζητούμενο ωστόσο είναι το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, όχι η σημερινή ήττα, αυτή καθεαυτή. Γιατί, ας μην το λησμονούμε, στόχος του Παναθηναϊκού (θα πρέπει να) είναι η είσοδος στην πεντάδα. Έτσι ώστε να «σβήσει» και την τιμωρία του όσο πιο άμεσα γίνεται!

Την προσεχή Κυριακή, ακολουθεί άλλο ένα δύσκολο ματς, με αντίπαλο τον Ατρόμητο, στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ ακολουθεί το «κλείσιμο» του πρώτου γύρου στο Αγρίνιο. Απέναντι στους Περιστεριώτες, νέα «γκέλα» ενδεχομένως να αποβεί αξεπέραστο εμπόδιο ως προς την επίτευξη αυτού του στόχου για τον ΠΑΟ.

Ο Δώνης και οι παίκτες του καλούνται να δουλέψουν τις επόμενες ημέρες, όπως κάνουν άλλωστε με συνέπεια μέχρι τώρα στο Κορωπί, να διορθώσουν τα λάθη που έγιναν στην Κρήτη και να φτάσουν στη νίκη.

Ενδεχόμενη επικράτηση επί του δεύτερου της βαθμολογίας -καθώς και πιο «έτοιμου» για να μην το ξεχνάμε- Ατρόμητου αποτελεί αυτοσκοπό και το μόνο «φάρμακο». Θα διατηρήσει τον Παναθηναϊκό σε τροχιά πεντάδας, επιτρέποντάς του να αντιμετωπίσει τον επίσης δυσκολοκατάβλητο Παναιτωλικό με… άλλη ψυχολογία.

Θα σημάνει και το «αντίο» στη χρονιά με θετικό πρόσημο, ενώ θα επιτρέψει και να κάνουν ομάδα και κόσμος χαρούμενες γιορτές. Έτσι ώστε, το 2019 να βρει άπαντες σε… θέση μάχης για να έρθει η μεγάλη «αντεπίθεση» κι ένα νέο νικηφόρο σερί!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x